"Haplo dedi ki...

Slutwalks hakkında bloguma birşeyler yazmak istiyordum ama uzun süredir günlük harici bir şey yazmadığımı farkettim.

Slutwalks bence çok önemli bir hareket.benim çokça ilgimi çeken kısmıysa Hindistan'da olan yürüyüş. sanırım 100 kişiye yakın katılımcı olmuş ve ülkenin nüfusuna oranla çok düşük. ve kadınlara yönelik cinsel istismar ve şiddet oranının eskiye oranla giderek yükseldiği rapor edilmiş.en hızlı artış gösteren suçmuş. ve hatta kadın yazarlarından biri kendini "slut" olarak tanımlamaktansa önce lanetlenmeyi tercih ettiğini söylemiş.

bu gibi toplumlarda kadının bedeni, kendine özel varlığı olarak kabul edilmektense, daha çok aileye ait kabul ediliyor. o yüzden kadınların tam birey olarak görülmesi söz konusu değil ne yazık ki. ancak erkekleri de bir "fethedici" olarak nitelendiriyorlar, kadın bedenini işgal ediyor sanki. kadın istese de istemese de çocuk doğurmak, kocası istiyorsa seks yapmak zorunda. bence bu kadınlara yapıldığı kadar erkeklere de yapılmış, toplumsal kavrayıştan gelen koca bir hakaret. ölçütleri tartışılır. medeni olmaktan çok uzak.

Slutwalks kadınlar için bu beden benim, demenin güzel bir yolu olmuş bence. biz erkekler içinse buna saygı gösterdiğimizi belirtmenin fırsatı.."


diye bir yorum yazdım Zigot'un bloguna.. Slutwalks çok önemli bir hareket, bu konu hakkında bir şeyler yazmak gerek.. şimdilik sadece bu yorumu paylaşmak istedim.

Yorumlar

Bi'adam dedi ki…
hassas adam :)
Haplo dedi ki…
buyrun benim :P

blogger adımı bi'hassas adam mı yapsam ne :P
Haplo dedi ki…
yaptım bakalım :)

Bu blogdaki popüler yayınlar