Diarmuid Ua Duibhne, İrlanda mitolojisinden bir karakter ve Fianna'nın savaşçılarından biri.. ünlü olmasını sağlayan hikayesi de "Diarmuid ve Grainne'nin Peşinde" ( The Pursuit of Diarmuid and Gráinne).

Diarmuid, bir gece avlanırken bir kadın ile karşılaşır, bu kadın gençliğin kişileşmiş hâlidir. Gençlik bir gece Diarmuid ile birlikte olduktan sonra onun yüzünde bir leke bırakır, hangi kadın bu lekeye bakarsa Diarmuid'e aşık olacaktır..

Fianna ve Gráinne'nin evlilik kutlamasında, Gráinne Diarmuid'e aşık olur. Grainne onunla kaçmak zorunda kalması için bir plan yapar ve Diarmuid'in lordu ve Grainne'nin kocası Fianna'dan kaçışları başlar. Birçok kan dökümünden sonra, Fianna evliliklerini tanır ve Diarmuid'e unvanını ve topraklarını geri verir.

Belli bir zaman sonra birlikte avlanırken, Diarmuid bir boğanın dişleri ile ölümcül şekilde yaralanır. Fianna'nın elleri şifalı olmasına râmen,duyduğu kıskançlık ve nefret yüzünden avuçlarındaki suyun iki defa parmaklarının arasından akmasına izin verir. 3.sünde şifalı suyu getirirken Diarmuid çoktan ölmüştür.

işte videosu:

Yorumlar

Bi'adam dedi ki…
güzel :) Ben anime seyredemiyorum konsantre olamıyorum fakat bak sen böle anlatınca hoşuma gitti :)
Haplo dedi ki…
beğenmene sevindim :) ben her animeyi sevemiyorum, çizimleri çok önemli ama, fate zero ve fate stay night favori listemde..

Bu blogdaki popüler yayınlar