şimdi düşünüyorum da; "yapamam, imkânı yok" dediğim şeyleri bir güzel yapmaya başlamışım. başarılı bir şekilde geçen yaz aileme açıldım mesela.. neredeyse tüm yakın arkadaş çevreme de açığım. hâlâ da açılma işlemim devam ediyor. "out" olma kısmında kendimi deniyorum. blogda çok net olmasa da resmimi kullanmamın sebebi de budur. kendimi yeterince tatmin edince kaldırabilirim..

bu sene LGBTT Onur Haftası yürüyüşüne de katıldık arkadaşlarımla. Taksim'de İstiklâl üzerinde queer tangoyu izlemek, slogan atmak, tünelin orada dans etmek.. benim için çok önemliydi. bir LGBTT üyesiyseniz, neden önemle "pride" dendiğini ozaman kavrıyorsunuz.

ve gitmeyenler ya da gidemeyenler için bir kaç resim;




şimdi aklıma Kaos GL dergisinde okuduğum Nevin Öztop'un "Erkeklerle Sevişen Lezbiyenlik" başlıklı yazısı geliyor. bu yazısını çok beğeniyorum. şöyle güzel bir saptaması var;
" Gelin beraber bakalım, biseksüellere nelerin fırlatıldığına…
"Ne yardan, ne serden geçenler", "bir taşla iki kuş vuranlar", "hümanizmin bokunu çıkaranlar", "kız/oğlan fark etmez; sağlıklı olsun da…’cılar", "maymun iştahlılar", "ne istediğini bilmeyenler", "çift-kasetçalarlar", "dengeli beslenenler", "cinsel-şımarıklar"… "
ve şöyle devam ediyor:
""Hetero dünya"nın fobisinden nasibini alan ve eşcinselliğin kesişme kümesiyle pek de kesişemeyen bir ikilik: biseksüellik. Dikkat gerektiren, bir o yana/bir bu yana yalpalamamayı şart koşan bir terazi, gramların ve dirhemlerin önemli olduğu…"
heteroseksüellerin homofobisini bir nevi kavrayabiliyorsunuz ve bazı sebepler görüp mücadele edebiliyorsunuz, hiç olmadı görmezden gelmeyi öğreniyorsunuz. peki heteroseksüellerden görmediğim bifobiyi nasıl açıklayabilirim diyorum. evet, geylerin bifobisinden bahsediyorum. bazı geyler açılma döneminde biseksüelliği bir eşik olarak kullanabiliyor, suya alışmak için ilk ayağını sokmaya benziyor bu. bu yüzden onları kim suçlayabilir? biraz anlayışlı olmak lazım diyorum.
ancak siz biseksüelim dediğinizde tersini ispatlamaya çalışan kişilerle karşılaşabilirsiniz, ve buna anlam veremeyebilirsiniz. "ben bilmeyeceğim de kim bilecek,gerizekalının bayrak tutanı." gibi şeyler içinizden geçebilir. :)) hatta ben kesinlikle bir biseksüelle ilişki yaşamam diyen birine, ben zaten senle ilgilenmiyordum ki onu nereden çıkardın, diyip keyfinize bakabilirsiniz.

Kısacası LGBTT'nin içindeki bifobiyi, transfobiyi ve homofobiyi çözebilmiş değilim. Hele ki efemine olupta efemine geylerden hiç haz etmeyen tiplemeler.. en çokta onlar var sanki? ya da gözüme batıyorlar. :)





Yorumlar

Bi'adam dedi ki…
güzel hareketler bunlar mayk :)
Ailene açılma konusunda kıskanıldığını bil :p Anne&baba biliyo mu yani? 0_o

"şimdi düşünüyorum da; "yapamam, imkânı yok" dediğim şeyleri bir güzel yapmaya başlamışım." Bir güzel vurgusuna daaldım resmen :) hala gülüyorum hohoho 8)

Pride konusunda da tebrik ederim :)
Haplo dedi ki…
Kıskanmana sevindim, çünkü açılma isteğin var demek.. :) evet, annem biliyor, hatta ablam ve kuzenim de. şuanlık feci bir nefes alma ortamım var yani.. ve benim tek ebeveynim var ayrıca, sadece annem :))

harbiden bak, açılmakmış, pride a gitmekmiş. iki sene önce bunları yapacaksın deseler. ciddi güler geçerdim.
karakedi dedi ki…
tamam biseksüelleri anlamaya çaba göstereceğim :/

Bu blogdaki popüler yayınlar