dün akşam Lambdaİstanbul'daydım arkadaşımla, saat 7'den 9'a kadar sürdü söyleşi.. bence ayırdığım zamana değdi. sitesinden şöyle duyurulmuş:

"Sunum/Söyleşi

Yeni Anayasa yapım sürecinde LGBT’lerin eşitlik ve anayasal tanınma talepleri, dünyadaki uygulamalar ve LGBT’lerin yurttaşlar olarak demokratikleşme/sivilleşme sürecine olası katkıları hakkında söyleşiyoruz."

zaten 20 kişiden fazla değildik, ve şunu farketmek güzel oldu.. farklı bir cinsel yönelime sahipseniz, sokağa çıktığınızda ya da toplumu kapsayan bir konuda kendinizi bu kimlikle hissetmeniz çok olağan. çünkü sizi en çok ayıran şey bu oluyor, ama LGBTQ toplumu içindeyseniz, benim gibi biseksüel kimliğiniz geri plana geçip diğer kimlikleriniz öne çıkmaya başlıyor. bu gizli olan, ya da benim gibi kısmen gizli yaşayan biri için çok güzel bir deneyim.

Anayasa konusuna gelecek olursak, bu konuya gönül vermiş kişiler var. "cinsel yönelimler" ibaresi ne kadar iki kelimelik olsa da, çok şey ifade ediyor. yasalarda olması gerektiği kadar, yasaları uygulayanların da bunu idrak etmesi gerekiyor. o yüzden çokta umutlu değilim ben, ancak o iki kelime çok daha elle tutulur bir amaç.. insanları etrafında toplayıp onları motive etmeye yetiyor..

Yorumlar

Dr.eamer dedi ki…
playlistine bayıldım;)
Haplo dedi ki…
öncesi kitap okurken dinlediklerimdi.. ya da uyurken :)) bu biraz daha gym ve dans :D
Bi'adam dedi ki…
huuhuuu?
Buluşmaya geliosun değil mi sayın blogger? :)

Bi de şunu gördün mü bilmiyoum ama bi bak bence :)

http://www.youtube.com/watch?v=lrHT_3cG_UI
Dr.eamer dedi ki…
yazilarini özledim 2n'im;)

Bu blogdaki popüler yayınlar