merhaba blog,


Onur haftası yaklaşıyor ve bu sene için daha heyecanlıyım galiba.. geçen sene ilkti benim için, tabi ki arkadaşlarım için de :) her sene katılacağıma karar vermiştim. bir kaç arkadaşıma da sözüm var ileri de onların ülkelerinde de gideceğiz diye. :) 


"Pride" dediğimiz şey nedir LGBTQ bireyler için diye soruyorlardı Amerika'daki yürüyüş sırasında, sordukları bireylerin neredeyse hepsi EŞİTLİK diye cevapladı soruyu.. bana göre eşitlik kadar bir duruş "LGBTQ olmanın onuru", düşünün tüm hayatımız boyunca neredeyse gizli olmaya mecbur kalmamızı istiyorlar.. var oluşumuz aile yapısına ve ahlakına ayrı görülüyor.. ve bir bakıyorsunuz ki eşcinsel ilişki teklif birini anlık öfke krizine sokup insan öldürmeye sebep olacak psikolojiye getiriyor.. ve mahkemelerce bu ceza indirimine sebep görülebiliyor.. ya da kimliğiniz saklı kalsın, yatak odasında ne yaşarsanız yaşayın deniliyor.. ama bunu diyen hetero insanlar düzcinsel oldukları için ayrıma uğramıyor.. işten atılmıyor, ailesi tarafından reddedilip, olmadı kapı kapı psikologlarda gezdirilmiyor.. belki bizim neslimiz daha şanslı, ama daha önceki nesiller için şu an sahip olduğumuz şartlar çok uzak olmalı.. Onur Haftasında bunu da unutmamak lazım.. 


söylenecek çok söz var.. ama lütfen öncelikle LGBTQ çocukları üzmesinler..



Yorumlar

Bir Gay dedi ki…
"ama lütfen öncelikle LGBTQ çocukları üzmesinler.."
Bu cümle öyle bir oturdu ki içime..
Belki bizler bizden önceki kuşaklara göre biraz daha şanslıyız. Ama bizden sonraki kuşakların daha rahat yaşayabilmeleri için, ömürlerinin en güzel günlerini psikolog kapılarında geçirmemeleri, aileleri ve çevreleri tarafından dışalanmamaları için, hatta en acısı, hayatlarından vazgeçmeyi düşünmemeleri için bize çok önemli görevler düşüyor..

Ne olur, eğer maddi manevi bir sorun yaşatmayacaksa size, onur haftasındaki yürüyüşlere katılın. Tüm Türkiye'ye "bizler de varız, buradayız ve düşündüğünüz gibi dışlanmayı gerektirecek insanlar değiliz" diyelim!..
Haplo dedi ki…
sevgili Bir Gay,

çok güzel anlatmışsın söylemek istediklerini.. "it gets better" diye bir olay var, paylaşım sitelerinde böyle bir çok video dönüyor.. ülkemizde de hazırlayan oldu, hatta birini KaosGL facebookta paylaşmıştı diye hatırlıyorum. belki yanlış hatırlıyorumdur.Lambdaistanbul'da olabilir. ama konu şu ki, gerçekten zamanla iyiye gidiyor bir şeyler.. okulda sizi kıstıran, dalga geçen insanlar hayatınızdan kayboluyor, aileniz bile siz büyüdükçe yaptıklarını söylediklerini unutuyor.. sonuçta herkes kendine bir hayat kuruyor ve biz ne kadar çabalarsak bir şekilde iyiye gidiyor.. bazı şeylerin iyiye gittiğini daha genç olanların bilmesi lazım, diyorum ki eğer annem tv'deki tipleri göreceğine etrafında bir tane gey biseksüel doktor avukat ya da mühendis görmüş olsaydı, benim açımdan bazı şeyleri kabul etmesi daha kolay olurdu. tabi bu meslek dallarını annem önem verdiği için dedim, demek istediğim daha etiketi düzgün bir örnek, rol modeli olsaydı..

Bu blogdaki popüler yayınlar