yarıyıl tatilinde sürekli okulda olmamı geçtim, dönemin ilk haftasının bahar havasında geçmiş olması sizce de haksızlık değil mi? doğal olarak hiç adapte olamadım dönemin başlamasına.. bu yaz bir konferans için Japonya'ya gidecektim ve bir hafta daha uzatıp tatil yapmayı planlıyordum, ancak en yakın dostlarımdan bir tanesinin o tarihte evlilik günü alması tam bir rastlantı oldu.. e tabiki de gidemeyeceğim. artık doktora da giderim diye kendimi avutuyorum.




bu hafta partnerimle izleyeceğimiz film olarak "My neighbor Totoro" yu seçtik.. tabi ben öncesinde 2 defa izlemiştim. :) kendisini Hayao Miyazaki filmlerine alıştırıyorum. izledikten sonra diğer filmlerini de izleme kararını aldık.. ve film bittikten sonra, arka planındaki hikayeden bahsedince baya şaşırdı.. ve ben izlerken ne kadar eğlenceli sahneleri olsa da üzülmeme engel olamadım..


eğer filmi izlediyseniz biliyorsunuz ki küçük kızın ismi İngilizce'de mayıs anlamına geliyor, ablasının ismi ise Japonca'da aynı anlamda.. Japonya'da yaşanmış bir olaya göre, Mayıs ayında küçük bir kız öldürülüyor ve bunu ablası buluyor.. abla bunalıma girdiğinde hem rakun hem de kedi ruhları gördüğünü söylüyor hemen intihar etmeden önce.. o yüzden Totoro aslında bir ölüm tanrısı. ve evde ilk gördükleri küçük siyah "cinler" ölmeden hemen önce görüldüğü söyleniyor. filmde abla kızı bulabilmek için Totoro'nun olduğuna inandığı ağaçlığın kenarına gelip geçiş için yalvarıyordu.. orada aslında bu dileğine karşılık ölülerin dünyasına geçiyor.. bir nevi intihar ediyor yaşanmış olayda olduğu gibi, o zaman ayaklarının dibinde o küçük siyah cinleri görebilirsiniz. filmin son sahnelerinde de kardeşlerin gölgeleri gözükmüyor.. ve kedi şeklindeki otobüsün duraklarından birinin adı "mezarlık yolu".. filmin sonunda anne, abla için " o çok duygusal bir kız.." diyordu, ve sonra "sanırım mei ve satsuki'yi ağacın üzerinde gülümserken gördüğünü" söylüyor.. çünkü hastalığı kötüye gittiğinden yakın zamanda o da ölecek.. filmi bunları bilerek izlerseniz bambaşka bir deneyim oluyor.. 
her ne kadar bunlar söylenti olsa da diğer ipuçlarını bulmayı size bırakıyorum.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
ben de izledim ama hiç bu yönünü bilmiyodum hikayenin çok üzücü tekrar izlicem bunu öğrendim yaa bide bu gözle izlemem lazım :(
Kadrajdaki Yabancı dedi ki…
Konu ilgimi çekti ya da sizin anlatımınız öyle olmasını sağladı yalnız bir sorun var çok önyargılıyım bu Japon filmlerine kelimeleri çok uzatıyolar konuşurken kulağımı tırmalıyorlar resmen..
Dr.eamer dedi ki…
yaaa ama ama haplo nası olur!:(

ben şimdi uyuyamamki sabaha kadar izler izler ağlar dururum ;(
kiki dedi ki…
ben de iki kez izledim filmi ama bu hikayeyi bilmiyodum şimdi tekrar izlemeliyim ama burda aile evinde ağlayamam mecbur dönüşü beklicek gözyaşları
Haplo dedi ki…
merhaba arkadaşlar,
hepinizin yorumu için teşekkür ederim. Filmin bu yönünü ben de öğrendikten sonra pek ağlamadan izleyemedim.. :)) insanın hemen tekrar izleyesi geliyor değil mi?

Sevgiler,
Unknown dedi ki…
Bay Dürüstlük Igein Izevbekhai, Aiicco sigorta Ltd temsilcisi degilim, biz güven ve onur ile bireysel farkliliklara kredi vermek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi vermek. Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu sirket e-posta bize ulasin: Simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th) sizin kredi doküman transferi ok ile devam etmek. Eger kendilerini kurmak için kredi gerekiyorsa, bir sirket veya okul Aiicco sigorta plc son derece açiktir.
Kisisel is kredisi
Insaat kredi.
Proje kredisi.
Çocuklar ve büyükler için egitim kredisi.
araç kredisi
Biz kredi basvurunuzu bekliyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar