bu hafta sonu yine ailemin yanına gidemeyeceğim. düşündüm de bilgisayarımı, kitaplarımı falan götürmem lazım.. pazar akşamı da döneceğim için saçma olacak.

az önce sokak sanatçıları ile ilgili bir imza kampanyasına katıldım. Başlıkta şöyle yazıyor:

"Bir kenti kent yapan sokaklarda "masalar" yasak, "gösteri yapmak" yasak, "sanat" ise hepten yasak!.. Sokak sanatçısı Vedat Zar, gösterilerini özgürce icra edebilmek istiyor."



bu şarkıyı da çok severek dinliyorum şu sıralar..


........................................
şöyle de bir sorum var, cevabımsa ardından geliyor:

Cinsel kimliğiniz çok mu önemlidir açıklanıcak kadar? işte bu sorunun cevabı çok yönlü olabiliyor.

Bugüne kadar birçok kişi ile tanıştım. fakat çok azını arkadaşım diye tanımladım. arkadaş edinmeyi, sürekli bir şeyler paylaşmayı çok sevsem de çok zor arkadaş edinmek artık..

eşcinsel arkadaşlarımın çoğunda bifobi ile karşılaştım. bu yüzden şuanda hayatımda değiller.. 1 sene boyunca kendimi 'gey' olarak tanımlarken, ilk gaybara gidişimle gey olmadığıma emin oldum.. sadece düzcinsel olmaya çalıştığım gibi sadece eşcinsel olmayı da çok denedim. ama yine de başaramadım. çeşitliliği dengesizlik olarak görenler, değişimimdeki düzeni de göremediler tabi..

hiçbir zaman kız ya da erkek arkadaşlarımla büyük iletişim problemleri yaşamadım. her iki cinsi de anlayabilmek hep bana zevk verdi..

sonuçta eşcinselliğinizi açıklarken, kendi topraklarınızdan onlara uzattığınız köprü bazen kabul edilmeyebilir. bu yüzden köprüler her zaman birleştirmez bazen ayırır da bizleri.. ve uzattığınız bu köprü bazen arkadaşlarınız için bir ayraç görevi görür..



Yorumlar

karakedi dedi ki…
neden "bifobik"ler sence? yaşadıklarından örnekleyebilirmisin? ben de biseksüellere bazı açılardan önyargı ile baktığımı itiraf edebilirim... hoş! o bazı açılar bakımından gaylerin de insanı hayal kırıklığına uğratması muhtemel.
BeSexual dedi ki…
"1 sene boyunca kendimi 'gey' olarak tanımlarken, ilk gaybara gidişimle gey olmadığıma emin oldum."

eheheheheheh :) güldüm,güldüm,şu dünyada yalnız değilim dedim. iyi geceler dilerimmm :)
Kaldırım dedi ki…
Karakedi gibi ben de biseksüellere ön yargı ile yaklaşıyorum. Bu duyguyu bende oluşturan şey ise gay olduğunu kabul edemeyen erkeklerin yalan söylemesi. Bunu tüm bisekseüllere yıkmak hoş bir şey değil tabii ama yine de bir ön yargı söz konusu tabii.

Ama eğer "eminim, biseksüelim ben" diyebiliyorsan söylenecek çok bir şey yok demektir. Saygı duyuyoruz.
Bir Gay dedi ki…
Özellikle gay ilişkilerde insanların en çok eksikliğini hissetttiği şey, bence sadakat!
Bir gay'in sevgilisini bir başka erkekle aldatma ihtimali varken, bir biseksüelinse hem bir erkekle, hem de bir kadınla aldatma ihtimali var.
Yani bir başkası için terkedilme ihtimali biseksüel sevgilide iki katına çıkmış oluyor :)

Eşcinsellerdeki 'Bifobi' olarak tanımladığın şeyin de yaşanmışlıklardan kaynaklanan bir korunma içgüdüsünden başka bir şey olmadığını düşünüyorum.
Kesinlikle heteroseksüellerdeki 'homofobi'den farklı bir şey bu.
Bütün gaylerin biseksüel arkadaşları olabilir, onlarla iyi anlaşabilir, ancak yukarıdaki sebepten dolayı da uzun süreli ilişki için tercih edilmeyebilir..

Bu arada şarkı çok güzel..
Haplo dedi ki…
@seksüelyaratık
teşekkürler :)) yalnız değilsin, değilim.. yorumun beni mutlu etti. :)

@Kaldırım,Karakedi,Bir Gay
ben bifobikliğin sebeplerini empati kuramamak, tamamen anlayamadığı şeyden korkma ve edinilmiş tecrübelere bağlıyorum.aynı zamanda dediğin doğru,Kaldırım, bazı eşcinseller biseksüelliği açılmak için bir eşik olarak kullanıyor.ama kim onları suçlayabilir, ya da kötü bir şey olduğunu söyleyebilir. yargılanmak istemeyen biri olarak ben zaten kimseyi yargılamıyorum. hem bu yaptıkları şey kendilerini tanımaların yardımcı oluyorsa, geçici bir dönemdir ve işe yarıyordur. eğer sürekli bunu sürdürüyorsa zaten gerçek kişilik bölünmelerine yol açar diye tahmin ediyorum. :/

mesela tanıştığın biri biseksüel olduğunu öğrenince, çok tatlısın ama biseksüel olmanı kabul edemem diyorsa.. bu bir sorundur, ben yine de en "uç" tecrübelerimi eşcinsel bireylerle yaşadım. yine de bu genelleme yapmayı gerektirmiyor. çünkü hepsi insan egosunda çıkma şeyler..

aldatılma konusuna gelince, kadını erkeği çok fark eder mi? aldatılma korkusu bir ilişkide başlı başına bir sorun değil mi? cinsiyetlere indirgememek lazım durumu, bir kere aldatmakla iki kere aldatmak arasında çok far var mı tartışılır hani.. aldatmak bir kişilik özelliği ya da sorunu bana göre, ben yapamıyorum.. ama demek istediğini anlıyorum, eğer bir kadınla aldatsa, bir nevi yarışamayacağın bir alan gibi gözüküyor olabilir, aynı şeyi ben biseksüel olan sevgilimle yaşamıştım. :)

heteroseksüellerdeki homofobiye bazı sebepler uydurabiliyorsun kafanda, ama LGBTQ bireyleri içindeki homofobiyi,bifobiyi ve transfobiyi anlamak daha zor bence. :)
Haplo dedi ki…
@Bir Gay
unutmadan şarkıyı beğenmene çok sevindim. :)
karakedi dedi ki…
benim önyargımın tek sebebi; türkiye şartlarında çevre baskısı vb. ötürü zorda kalınca biseksüellerin daha kolay heteroseksüel bir ilişkiye yöneleceğini düşünmemdir, bunu yapan gaylerde var elbette. olay sadece cinsellik olsa karşıdaki kişinin hetero olması bile rahatsız etmezdi çoğu kişiyi? hoş! kişi biseksüelliğini saklamıyorsa bu bir artıdır; çok gizli gaylerle kıyaslayınca, keza çok gizli gaylere de bir güvensizliğim var. ama onlarıda anlayabilirim, malum çevre koşullarından ötürü...

canım ricky yaa! önceleri kendini bi' sanardı, gay olduğunu itiraf ettide rahatladı, darısı bana ve herkese :)

Bu blogdaki popüler yayınlar